Змішувачі для води – складні сантехнічні прилади, які використовуються, щоб регулювати подачу рідини, її температурний режим. Не маючи крана, жодна кухонна або ванна кімната, не буде якісно і зручно забезпечена водопостачанням в будинку або квартирі. У цій статті ми пропонуємо розібратися, як вибрати змішувач для умивальника, щоб він задовольняв всі запити і потреби покупця, прослужив максимально довго і якісно.

Змішувачі за принципом дії

yak-vibrati-zmіshuvchі-dlya-vanni

Перед тим, як вибрати змішувач для ванної, слід розібратися з тим, як влаштовані прилади. За принципом дії вироби бувають:

  • Одноважільними. Це змішувачі, що працюють за допомогою картриджа. Він є головним елементом пристрою. Дана деталь піддається зносу через жорсткість води. Саме тому її потрібно регулярно контролювати і своєчасно міняти. Як профілактичний захід може виступати установка фільтрів, що очищають воду від іржі, частинок металу, піску. Така конструкція задіює тільки 1 важіль, при його підйомі вода включається, а під час опускання – відключається. Температурне налаштування проводиться перемиканням важеля вправо і вліво. Щоб плавно перемикати, краще віддавати перевагу важелям з легким ходом і зручним розташуванням.

 

  •  Двохвентильними. Цей варіант був дуже популярним серед споживачів. Являє собою 2 вентиля, звідки надходитиме холодна і гаряча вода. Позначаються вони синім і червоним кольором. Останнім часом такі варіанти кранів вважаються ретро-моделями, тому і використовуються у відповідних інтер'єрах.

  • Термостат. Цей варіант максимально зручний, оскільки немає необхідності в ручному налаштуванні температури, виконуючи перемикання холодної і гарячої води. Термостати здатні підтримувати оптимальні рівні рідини при необхідній температурі. Зовнішній вигляд таких пристроїв стильний, в дусі мінімалізму. Чистка виробів проводиться максимально легко і зручно. Це ідеальний вибір для сімей з маленькими дітками, оскільки не вдасться відлякати дитину струменем окропу.

  • Сенсорними. Такі вироби дуже прості в експлуатації, оскільки там відсутні важелі, вентилі. Наявність спеціального датчика дозволяє автоматично подавати і регулювати воду після піднесення руки до кранів. Цей варіант гігієнічний, а також істотно заощаджує водні витрати.

yak-pravilno-vibrati-zmіshuvach

При виборі кранів слід керуватися не тільки функціональністю, але і естетичним виглядом. Адже важливо, щоб вироби гармонійно вписалися в загальну концепцію приміщення.

Варіації за методом установки

Ще один момент, який буде розглянутий, як правильно вибрати змішувач за методом монтажу. Це важливий аспект особливо для тих, у кого маленькі ванні кімнати і обмежений простір в кухні

 Настінні

Цей варіант дуже простий і монтується легко. Вважається найкращим вибором для прихильників класики. Настінні моделі встановлюються на водопровідні труби, що виведені зі стін. Тип змішування може бути будь-яким, тому кожен покупець зможе підібрати для себе підходящий варіант.

yak-vibrati-zmіshuvachі-dlya-umivalnika

Врізні

Врізний тип змішувачів передбачає, що сантехніка буде служити основою для установки виробів. Моделі монтуються на борт ванн, тому немає необхідності проробляти додаткові отвори в стіні. Дуже красиво виглядає поєднання душової лійки і змішувача в даному виконанні.
Шланги для сантехніки в такому разі не будуть приносити клопоту, битися об стіну, оскільки вони будуть приховані всередині. Врізним моделям важливо передбачити отвори, що формуються на борту. У деяких виробників такий момент враховується ще на етапі виробництва.

Підлогові

Ці моделі мають витончений дизайн, вони розробляються для ванн, що стоять окремо. Підлогові змішувачі зазвичай передбачені в просторих ванних кімнатах, де чаші встановлюються не під стінами, а по центру кімнат.
При виборі підлогових змішувачів моделей важливо вибрати максимально просте управління. Однією рукою повинно бути легко, включати і настроювати температурний режим води.

zmіshuvachі

Ті, що вбудовуються в стіну

Вбудовані змішувачі відрізняються невеликими габаритами, дизайнерськими рішеннями, що не передбачають труби або будь-які інші кріплення. З зовнішньої частини стіни будуть залишатися тільки вентилі і кран. Інші комунікаційні елементи ховаються в стіні. Для монтажу таких змішувачів потрібно звертатися до професійного майстру.

Як вибрати змішувач для ванни з душем по типу матеріалу?

Вибираючи кран, необхідно звертати увагу на матеріал, з якого виготовлений виріб. Виробники, що користуються попитом на ринку, випускають латунні або бронзові моделі. Дані варіанти досить важкі, але довговічні. Бюджетні варіанти випускаються з силумінового сплаву, візуально він виглядає як хромована пластмаса. Термін служби таких виробів до 2 років. Потім знову буде потрібно купувати нові вироби.
При виборі бронзових змішувачів слід врахувати, що після кількох років експлуатації поверхня буде зеленуватою. Такий кран вимагає ретельного догляду, регулярного видалення нальоту вапна. Універсальним і міцним варіантом вважаються все ж латунні вироби. Вони максимально стійкі до корозії, забруднень, максимально зручні в експлуатації, а завдяки хромованому покриттю додається холодний блиск на поверхні.

Покриття кранів

Щоб зробити крани міцними, додати їм візуальної краси, зверху вони покриваються спеціальними складами:

  • Хромом. Надає блиск металу в холодних відтінках. Це підійде для будь-якого кухонного оформлення. Хром нівелює появу мікробів, утворення іржі, а водний наліт легко очищається миючим засобом.
  • Нікелем. Блискучий варіант металу, що має більш глибокий колір. У нікелі містяться компоненти, що викликають алергічні реакції. Купівля таких виробів повинна бути обережною.
  • Емаллю. Забарвлення і колір може бути різноманітним. Оформлення покриття актуально під «мармур» або «золото». Емаль досить крихкий варіант, від механічного впливу розколюється.

pokrittya-kranіv


Вентилі і рукоятки часто декоруються каменем (малахітом або оніксом), склом і деталями з пластику. Враховуйте і той момент, що покриття матеріалу побічно впливає на остаточну вартість кранів.

Як вибрати змішувач для біде?

Останнім часом біде почало користуватися популярністю, все частіше зустрічатися в будинках і квартирах. Підібрати хороший змішувач – важливе завдання, тому пропонуємо розібратися в нюансах.
Щоб придбати хороший кран, потрібно розуміти, як буде надходити вода в чашу. Першим способом є зовнішнє заповнення. Передбачається, що в традиційний варіант раковини надходить вода ззовні. Дана модель дозволяє підібрати будь-який вбудовується змішувач.
Другий спосіб – наповнення зсередини. Вода подається через сторони чаші, що розташовуються з внутрішньої сторони. Такі біде передбачають установку спеціальних кранів.
Відмінні риси кранів для біде:

  • регулювання температури і натиску проводиться дуже плавно;
  • є можливість міняти напрям струменя у величезних межах;
  • є аератор, що забезпечує плавне розпилення рідини.

При виборі змішувача для біде слід врахувати кілька параметрів:

  • спосіб проведення гігієнічної процедури – розташовуючись до пристрою обляччям або спиною;
  • чи буде така ванночка застосовуватися для діток, адже тоді буде потрібна установка крана з лійкою;
  • який матеріал використовувався для виробництва;
  • метод управління та регулювання;
  • термостат і допоміжні сервіси.

Фахівці рекомендують віддавати перевагу настінним змішувачів для біде. Вони легко будуть розташовуватися так, що людина, що входить в кімнату, ні лійку, ні шланги візуально помічати не буде. Також вони універсальні у використанні.

yak-vibrati-zmіshuvach-dlya-vodi

Як вибрати змішувач для кухні?

Крани для ванної та кухні трохи відрізняються, тому при виборі таких виробів слід враховувати цей аспект. Розглянемо особливості в таблиці.

слід враховувати цей аспект. Розглянемо особливості в таблиці.

Характеристики

Кухонні крани

Вироби для ванної

Злив

Злив максимально високий, це дозволяє зручно набирати воду в різну тару. Дана конфігурація носика дозволяє воді не розбризкується, рівномірно розтікаючись по всій поверхні раковини.

Струмінь ллється контактно, точково. Лійка трохи опущена вниз.

Конструкція

Щоб можна було відводити струмінь в бік, кран повинен бути поворотним.

Моделі випускаються і литими.

Душ

У певних моделей є оснащення лійкою, що висувається.

За замовчуванням лійка присутня у всіх моделей.

Метод установки

Встановлюється на раковину

Процес монтажу можливий на стіну або на край ванни.

В іншому перед тим, як вибрати змішувач для раковини, слід ознайомитися з параметрами, представленими вище в статті.

yak-vibrati-zmіshuvach-dlya-kuxnі

Де купити хороші крани?

Підібрати хороший змішувач для ванни або кухні можна в каталозі магазина Virok. Крім того, на сайті представлені аксесуари до сантехніки, які дозволять створити цілісну картину у ванній кімнаті або на кухні.
Усі вироби гарної якості від перевірених брендів. Тому купуючи крани, можна бути впевненими в тому, що вони прослужать максимально довго.
Великий асортиментний ряд, доступні ціни та консультації фахівців зроблять покупку в магазині максимально зручною і вигідною. Доставка обраних товарів можлива по території всієї України оптимальною кур'єрською службою.