Дриль потрібна і для домашнього користування, і для професійних будівельників. Багатофункціональний інструмент може мати різні параметри і ступінь надійності в залежності від призначення. Наявність на ринку різних марок зі своєю специфікою для кожної одиниці може трохи збентежити не тільки початківця самоука, а й кваліфікованого робітника. Не завжди висока вартість гарантує тривалість експлуатації, якщо модель не підтримує певних функцій, які на неї покладають. Знаючи нюанси вибору дрилі, можна підібрати релевантний завданням інструмент.

osnovnі-sekreti-yak-vibrati-dril

Як вибрати дриль для дому?

Головним критерієм, як правильно вибрати дриль повинен виступати її клас. Існує 3 різновиди:

  • Побутові. Вони не призначені для великих обсягів і інтенсивної роботи, вирішення специфічних вузько-профільних завдань. Корпус зазвичай пластиковий і піддається нагріванню.
  • Напівпрофесійні (хобі-клас). Ними користуються переважно в невеликих майстернях або цехах. Функціонал в них ширше побутового класу, та й зборка надійніше. Але і вартість трохи вище.
  • Професійні. Вони також бувають різними, але загальним для них є висока якість, можливість здійснювати ту чи іншу задачу (комплекс завдань) протягом тривалого часу без зупинок.

Також другим за значимістю моментом при підборі дрилі є кількість швидкостей. З однією швидкістю електроінструменти даного типу забезпечують:

  • рішення дрібнопобутових завдань, в тому числі і по ремонту;
  • заміс розчинів без великих крихт;
  • свердління в поверхнях житлових будинків;
  • складання простих корпусних меблів.

На двохшвидкісні звертають увагу зазвичай професіонали. Особливо часто в запитах висвічується, як вибрати акумуляторну дриль такої специфіки. Переваги двошвидкісних моделей:

  • посилений корпус (через наявність додаткових зрушень і, відповідно, вимоги по надійності);
  • потужний двигун;
  • не перегрівається редуктор;
  • нерідко в комплектації також є електроуправління, що значно розширює сферу застосування (заміс різних розчинів, свердління товстого металу або цегли та ін.).

Редуктор може бути металевим або пластиковим. Раніше вважалося, що тільки метал здатний адекватно працювати при підвищених навантаженнях. Але, інновації в розробці частин інструментів із пластику рухають прогрес. І зараз не завжди це принципово важливо, з якого матеріалу зроблений редуктор з огляду на використання новітніх технологій для створення спеціального пластика, так само як і метал, здатного відводити тепло.

yak-vibrati-dril-dlya-domu

Тип патрона професійних і з великим числом функцій дрилей зазвичай швидкозажимний. Він дозволяє часто і швидко міняти витратні матеріали. А кулачковий – більш універсальний, доступний у всіх класах і призначений для інструменту, що буде використовуватися з рідкісною заміною свердел та інших витратних матеріалів.

За видом дрилі можна виділити такі варіації:

  • ненаголошені і ударні;
  • дриль-шуруповерт (в т. ч. на акумуляторі);
  • кутовий дриль (для монтажу специфічних елементів і в важкодоступних місцях передбачена спеціальна конструкція корпусу);
  • дриль-міксер (ненаголошений і важкий інструмент, розроблений спеціально для змішування розчинів).

Останні два різновиди зазвичай купуються на буд. майданчики або професійними робітниками.

Окремо необхідно сказати за комплектацію. У деякі акумуляторні моделі входить не тільки зарядка, але і не одна, а 2 батареї. В інших комплектах можна виявити певні витратні матеріали типу свердел різного діаметра. Але, важливим є і передбачений тип зберігання інструменту. Недорогі побутові дрилі можуть продаватися в звичайній коробці. Для їх зберігання набувають окремо ящики. Ці ж ящики під конкретний електроінструмент можуть виступати і типом упаковки для продукції, що реалізовується. Але багатьом професійним будівельникам підходять спеціальні сумки, які при бажанні можна переносити (завдяки ергономічній ручці цілком зручно) або ж помістити в загальний ящик для інструментів.

Як вибрати дриль шуруповерт для дому?

Дриль з функцією шуруповерта – одна з найбільш затребуваних. Її перевагами є:

  • легкість агрегату і простота в роботі;
  • цінова доступність;
  • можливість скручування меблів, виконання дрібнопобутових завдань;
  • реверсний функціонал, що дозволяє регулювати крутний момент;
  • деякі моделі для зручності мають підсвічування на діодах.

Дриль-шуруповерт може бути досить мобільним, особливо якщо передбачено живлення не від мережі. Принцип, як вибрати акумуляторну дриль шуруповерт залежить від деяких факторів:

  • необхідність виконання робіт без доступу до електромережі;
  • комплектація двома взаємозамінними акумуляторами дозволить виконувати роботу без примусового перерви.

Наявність односерійного (відповідного) акумулятора від попереднього інструмента теж може позбавити потреби в заряджанні під час виконання робіт. Але є моделі, у яких зарядний пристрій взагалі йде окремо, що зручно при витрачанні експлуатаційних потужностей розхідники.

kak-vybrat-drel-shurupovert-dlya-doma

Як вибрати ударну дриль для дому?

Дрилі виконують свердління металу, дерева та пластику, але не впораються з більш твердими матеріалами типу цегли, каменю і бетону. Ударні ж мають два режими свердління, один з яких передбачає наявність простої системи, що створює ефект удару.

Отвір таким дрилем можна виконати в:

  • червоній цеглі;
  • газо-, пінно-, керамзитобетону.

Принцип зав'язаний на 2 шестернях, що мають зубці, які стрибають один по одному. Високі обороти двигуна детермінують частоту удару. Але храповий механізм схильний до зносу. І при використанні тривалий час без перерви або на великих обсягах робіт може також зашкодити і інші частини інструменту.

Деякі ударні дрилі мають додатковий функціонал у вигляді режиму удару, що робить інструмент універсальним. І, по всій видимості, саме ця характеристика визначила популярність інструменту в побуті.

yak-vibrati-udarnu-dril-dlya-domu

Як вибрати дриль перфоратор?

Перфоратор не є дрилем в принципі. Тому не існує такого типу дрилі. Принциповою відмінністю є наявність у перфоратора більш надійного пневмомеханізма. Альтернативою може стати ударна дриль. Але у неї свої особливості і, принаймні, для професійних будівельників, вони не завжди можуть замінити перфоратор як такої.

Як вибрати дриль за потужністю?

Існує кілька видів потужностей дрилі. Але, ґрунтуватися тільки на цьому факторі фахівці не рекомендують. Оскільки досить потужна дриль може бути не придатна для замісу певних сумішей, роботи з твердими матеріалами зі свердління або загвинчування шурупів. Потрібно підходити комплексно, не пропускаючи жодного параметра.

Для побутової дрилі оптимальним вважається 750-900 Вт. Професійні роботи вимагають більшої потужності через обсяги і тривалість виконання завдань, а також підвищених вимог до робочих матеріалів.

Наш магазин пропонує всі групи і типи дрилі для вирішення будь-яких побутових або більш професійних, специфічних завдань. Якщо не впевнені, яку саме модель вибрати, можна проконсультуватися з менеджером і підібрати оптимальну вимогам і функціональності.

Під торговою маркою Topex реалізується інструмент підвищеної якості. А ось варіативність видів і характеристик, а також оптимальна для кожної групи цінова політика дає можливість, не економлячи на якості, заощадити кошти на інструменті. Він прослужить довго і дозволить позбавити себе від маси неприємностей, що трапляються з низькопробними агрегатами. Гарантія якості і відмінний сервіс спільно з прийнятною вартістю – переваги нашого магазину.